2 profs, 1 job

De succesvolle oplossing in een krappe markt!

Onlangs schreef ZIP Economy er over: “Doe geen fulltime opdrachten meer, maar kies voor parttime opdrachten. Het maakt je als ZZP’er interessanter voor opdrachtgevers. Je spreidt hierdoor je financiële risico’s en loopt minder risico’s ten aanzien van de Wet DBA”. Maar ook voor opdrachtgevers is het inhuren van meerdere profs op 1 job interessant, zoals blijkt uit het volgende verhaal van FlexPay Professionals en Servicepunt Werk: Zij hebben 2 profs op 1 job gezet.

De opdracht
Allereerst, wie is Servicepunt Werk? Servicepunt Werk zet zich in om werkzoekenden met een uitkering een nieuwe kans te bieden door middel van werk in de gemeentes in de Duin- en Bollenstreek.Rabia Alibux, interim manager van Servicepunt Werk, was al enige tijd op zoek naar een ervaren re-integratiecoach die tijdelijke pieken in het werk kon opvangen vanwege het tijdelijk uitvallen van een medewerker. Meerdere recruitmentbureaus werden ingeschakeld, maar helaas zonder succes. De reden hiervan was de aantrekkende economie. Dit maakt dat gekwalificeerde professionals massaal aan het werk zijn en daardoor was het niet makkelijk om een ervaren re-integratiecoach te vinden.

Servicepunt Werk benaderde ook FlexPay Professionals voor deze opdracht met de vraag of zij een ervaren re-integratiecoach beschikbaar hadden. FlexPay Professionals besprak deze vraag vervolgens met Nina en Anna, ervaren en vakkundige re-integratiecoaches die al enige tijd door FlexPay Professionals op ZZP-basis worden ingehuurd.

Nina en Anna bleken parttime beschikbaar en stelden voor aan FlexPay Professionals om deze klus samen te klaren. Vervolgens heeft FlexPay Professionals deze optie voorgelegd aan Servicepunt Werk. Rabia Alibux was blij met de creatieve oplossing voor het capaciteitsprobleem en stemde akkoord.

Aan de slag
Het duo bleek algauw een gouden greep. Binnen no-time kregen ze de wensen van de werkzoekenden in de caseload in beeld. Iedere vrijdag werkten ze samen en bespraken ze de mensen die bemiddeld konden worden en zetten zij de benodigde acties uit. Nina en Anna kregen veel energie van het samen sparren over trajecten en kandidaten en als klap op de vuurpijl: Deze energie bleek ook aanstekelijk te werken voor de andere consulenten op de afdeling!

De voortgang
Servicepunt Werk merkte dat het samenspel goed was voor de dynamiek van de afdeling en het werk. De eerste uitstroom van kandidaten was al snel een feit! Daarnaast was de opdrachtgever zeer te spreken over de hands-on mentaliteit, het enthousiasme van Nina en Anna en het feit dat zij goed aanvoelen hoe hun rol optimaal ingezet kan worden ten opzichte van collega’s. Er zijn meerdere voordelen: de dames kunnen elkaar opvangen bij afwezigheid. Hierdoor heeft de opdrachtgever altijd een ervaren re-integratiecoach beschikbaar en blijven de werkzaamheden altijd doorlopen.

Een ander groot voordeel is dat zij de caseload zo hebben verdeeld dat de werkzoekende de contactpersoon heeft waarmee hij of zij de beste klik ervaart. Tot slot is het prettig dat er extra capaciteit is om zaken op te pakken.Nina en Anna zijn zelf ook enthousiast over deze werkwijze en zien ook de vele voordelen van een duobaan. Allereerst is het gewoonweg erg leuk om samen een functie te vervullen! Daarbij maken zij gebruik van elkaars talenten en expertise. Daardoor denken zij met elkaar mee en wijzen ze elkaar op elkaars blinde vlekken en vullen ze elkaar aan.

De eindbalans
Inmiddels is de periode verstreken en is de collega die de dames vervangen hebben terug in zijn functie. Nina en Anna hebben hun werkzaamheden overgedragen en hierbij nog tips en extra kennis met hem gedeeld waardoor ook hier extra winst is behaald. De balans kan worden opgemaakt. Het zal geen verassing zijn dat alle partijen meer dan tevreden terugkijken op deze succesvolle samenwerking. Servicepunt Werk zal in de toekomst opnieuw FlexPay Professionals inschakelen voor meerdere profs op 1 job !

Zoekt u momenteel een professional binnen het sociaal domein en is uw interesse gewekt door de inzet van deze 2 profs op 1 job?
Neemt dan vrijblijvend contact op onze consulent Isa van den Berg via 06 24 37 43 16 of isa.vanden.berg@flexpay.nl.